contactform@blenheimdesign.com

Theo Randall at InterContinental

Swanky InterContinental Hotel at London’s prestigious Park Lane is a home to a refurbished restaurant by an award winning  TV chef Theo Randal. 

meet and greet at Theo Randall InterContinental

The demure entrance at the side of hotel lobby sets the tone of the experience to come; subtly but well executed dishes and fine wines. Entrance archway is created using purpose made concrete panels with carved gold letters. 

Theo Randall restaurant entrance

This Service is non-invasive whilst food is unpretentious, simple but good quality.

bar at InterContinental Park Lane

Restaurant is the first jewel in Randal’s chef’s hat. He set up at Intercontinental London Park Lane in 2006 and won numerous awards.  Blenheim Design could not ignore the fully refurbished Theo Randal’s restaurant, so we went for dinner with friends.

restaurant at InterContinental Park Lane

We were greeted by friendly staff that offered to take our jackets and showed us to our table.

Theo Randall dining room

Theo Randall designers have fragmented the vast dining room into cosy areas to create more welcoming space. Bar area, kitchen pass and seating zones have been segregated by the strategically positioned geometric brass screens.

anodized brass screens

From the entrance an oak walkway clearly splits room into two:  bar and kitchen pass on one wide with various seating configurations on the opposite side.

Theo Randall redesigned interior

Well stocked bar, featuring mirror backed brass shelving and Carrera marble top, seats four whilst bespoke tables and chairs provide seating for further eight. Vast selection of wines and champagnes is proudly displayed in four full height wine chillers.

bar bottle display at Theo Randall restaurant

The dark wood panelled walls and brown leather has been replaced with cream and sage green seating whilst subtle homage to Italian cuisine has been reflected in Carrera marble surfaces and terrazzo floor.

Theo Randall restaurant seating

Two high level timber based tables with marble top have been boldly positioned directly in front of the kitchen window, allowing the uninterrupted high level view into the restaurant kitchen.

Theo Randall Chef's table

Fixed seating design resembles an individual sofa with oak and marble tables in front.

restaurant booth seating at Theo Randall InterContinental Hotel Park Lane London

Lighting is bespoke and features black metal pendants and sconces projecting in an arc over the tables.  Mixture of directional ceiling spots and recessed glows allow for further layer.

This layering of lighting is favourably advocated by the designers at Blenheim Design studio as it diferentiates sections of the restaurant without being obvious.

Theo Randall Kitchen

The menu is simple, seasonal and fresh and staffs are knowledgeable and attentive.  Everything was cooked to perfection although greater vegetarian offer would be welcomed by our companions.

bar seating at Theo Randall

We were seated at a very large round table which made conversation difficult. We look forward to coming back once Blenheim Design coffers allow.

Theo Randall at InterContinental